חיוך עם פה מלא שיניים יפות וצחורות נחשב כיום לסמל נחשק ליופי ולבריאות, כאשר ציפוי למינייט נחשב לאחת הדרכים הפופולריות להשגתו. במאמר זה נתמקד במאפייני ויתרונות הלמינייט, נבחן את התאמתו למטופלים שונים ואת כל אפשרויות הטיפול מול רופא השיניים.
מהו בדיוק ציפוי למינייט?
בעיני רבים, ציפוי למינייט נחשב לפתרון מעולה למגוון רחב של בעיות אסתטיות במראה השיניים. זהו ציפוי המתקבל כמעין עלה דקיק ביותר של חרסינה, שנועד במיוחד לתיקון פגמים קלים כמו סדק או שבר קטנטן, נטייה עקמומית בזווית קלה בלבד, מרווח זעיר וכן להענקת צבע צחור דמוי חרס לבן לשיניים.
היתרון הבולט של ציפויי הלמינייט הוא המיגון הרב שהם מעניקים לשיניים לאורך זמן, כך שהן אינן נשברות, נסדקות או מוכתמות פעם נוספת בקלות ופנויות כעת לשמור על המראה הנהדר ללא חשש. יחד עם זאת, מי שמתנהלים מראש בדרך של היגיינת פה לקויה ושאינם מגיעים לתחזוקה שוטפת כמומלץ.
מאפייני הלמינייט
בניגוד לחרסינה או זירקוניה, “למינייט” לא מהווה את שם החומר עצמו, אלא את תהליך הציפוי בו מחוברות שכבות זו אל זו. לא במקרה מזכיר הביטוי את המילה המוכרת “למניציה”, בה מצמידים בחום גיליון נייר אל שקף עד להלחמה ביניהם, או ריצוף בלוחות למינציה הנהוג בעולם הפרקטים.
ציפוי למינייט לשיניים מבוצע הלכה למעשה בתהליך שבו משלבים בין חומרים קרמיים, פולימריים ותוספים שונים, שיוצרים את הרצועות הדקיקות והחסינות להדבקה על גבי השיניים. מכיוון שאחד מחומרי הבסיס של הלמינייט הוא אכן חרסינה, ניתן לראות בציפוי מהסוג הזה כחרסינה “משודרגת”, שמעניקה חוסן עוצמתי לשן וגם מראה צעיר יותר, בשל הסרה של מעט מציפוי השן הטבעית וחשיפת הגוון שמתחתיה.
האם למינייט מכונה גם הלבנת שיניים?
פעולת הטיפול המכונה הלבנת שיניים (או הבהרת שיניים), מבוססת על שימוש בחומר מחמצן ברמות משתנות, בו טובלים את השן וכך מסירים ממנה חלק מציפוי האמייל שעליו הצטברו כתמים וצבעו מעט צהבהב. יש שרואים בציפוי למינייט לשיניים כמעין פעולת הלבנה, אם כי התהליך הטיפולי כאן מתייחס לציפוי בלבד ולא לשום תכשיר הלבנה או שימוש כלשהו בחומצה.
יתרונות וחסרונות ציפוי למינייט
ציפוי למינייט מאפשר למטופלים להגיע לטיפול יחסית קצר, במסגרתו הם יוכלו להתחדש בגוון בוהק ולבן וגם בשיניים מסודרות יותר. היתרון המשמעותי ביותר של השיטה הוא יכולתה לתקן פגמים זעירים עד קלים מאוד, שמייפים את מראה החיוך ואינם דורשים מסגרת של מספר טיפולים, סכום כספי יקר מאוד או אפילו הרדמה כלשהי.
להלן חסרונותיו של הלמינייט, או ליתר דיוק הפרמטרים שיש להביא בחשבון בנוגע לטיפול:
- הציפוי לא מתאים לשן בודדת, אלא למינימום של ארבע שיניים קדמיות ועד קשת שיניים שלמה בפה.
- הציפוי לא מתאים לטיפול בפגמים מהותיים (כמו למשל רווח גדול בשיניים)
- הלמינייט מתקבל בציפוי דקיק מאוד, כך שהאור חודר דרכו – מה שיתאים לשיניים מעט מוכתמות או צהבהבות אך לא מעבר.
מהלך הטיפול
במהלך הטיפול, רופא השיניים יבצע תחילה הכנה על גבי משטח השן, ההכנה כוללת שיוף קל בלבד של האמייל וזאת במטרה לספק משטח אחיזה טוב יותר לחומר הציפוי.
בעקבות העובי המינימלי של הלמינייט (כ-0.2 מ”מ בלבד), לרוב לא תידרש פעולת השחזה לשן אותה מבצעים בציפויים עבים יותר. רק אם המטרה תהיה להימנע מתוספת לעיבוי השן (ובמיוחד מתוספת לאורך הקיים שלה) יבצע הרופא השחזה קלה.
לאחר פעולות השיוף וההשחזה יבוצע צילום הדמיה לשיניים, המעביר את נתוניו באופן מיידי למעבדה כדי שזו תפיק במקום את דפי הלמינייט הדקיקים. כעת מורח רופא השיניים חומר הדבקה מיוחד (קיימים מספר סוגים ולכן הבחירה תבוצע בהתאמה להליך הטיפול המדויק) ומניח בעדינות את הציפוי.
ההבדל המנצח
במרפאות דנטל מדיקל סנטר התהליך מעט שונה – ואנו עושים מעבר לציפוי זמני ורק אז לקבוע וזאת כדי לא להשאיר את העיצוב של הציפוי רק בידי המחרטה/ מכרסמת אלא גם שתעבור עבודה ידנית אצל טכנאי לרמת דיוק גבוהה ומדויקת יותר.
מעוניינים בחיוך צחור ויפהפה?
רשת מרפאות DMC למצוינות דנטלית מזמינה אתכם להתרשמות והתייעצות בנוגע לציפוי השיניים שלכם וליכולתו לשפר את מראה השיניים בטיפול מקצועי ממוקד ובסביבה טכנולוגית מהמתקדמות בישראל.
למינייט היא סוג של חרסינה, ששימשה בתחילת דרכה בעיקר לעיצוב חיוכים לשחקני הקולנוע, מה שהעניק לה את התואר הנחשק: “חיוך הוליוודי”. מדובר בציפויים דקיקים של 0.2 מ”מ, שדורשים שיוף קל בשן המצופה ולעתים גם ללא שיוף קל ומאפשרים להתאים את הצבע והצורה לפי בחירת המטופל.
הלמינייט מאפשר תיקון לפגמים קוסמטיים קלים כמו סגירת מרווחים, יישור עקמומיות, הארכת כותרת השן, שיפור צבעה וצורתה. ציפויים אלה מחזיקים מעמד גם מעבר לעשור ומתאימים לשילוב עם גשרים דנטליים וכתרים.
בין 2,500-3,300 ₪ לשן בודדת.
ציפויי החרסינה נחשבים לסוג הפופולרי מכולם ומלבד הלמינייט מתקבלים גם מחומרים כמו פורצלן או לומינירס. אפשרויות נוספות הן ציפויי הקומפוזיט והזירקוניה.