השתלת שיניים – לפני ואחרי: איך התהליך עובד שלב אחר שלב?

תוכן עניינים

פתרון נפוץ ויעיל במקרים של אובדן שיניים טבעיות, בין אם מסיבות של מחלות חניכיים, עששת מתקדמת או טראומה. לפני ביצוע השתלת שיניים ממוחשבת, חשוב לעבור הערכה מקיפה אצל רופא שיניים מומחה, אשר יפנה אתכם לצילומי CT מתקדמים. תכנון מדויק של ההליך על ידי מומחה מיומן לשיקום הפה, יסייע בהפחתת סיכונים ותופעות לוואי, קיצור משך ההחלמה ומניעת סיבוכים עתידיים. במאמר זה, נסקור את כל מה שחשוב לדעת על תהליך השתלת השיניים  איך יש להתכונן אליו ומהי תקופת ההחלמה לאחר ההשתלה.

השלבים הקודמים לפני השתלת שיניים

בטרם ביצוע השתלת שיניים, תידרשו לעבור תהליך מקיף של אבחון ותכנון טיפולי. לאורך שלב זה, הרופא יבצע בדיקות רפואיות וסריקות מפורטות כדי לוודא כי גופו של המטופל מוכן להשתלת שיניים ביום אחד ובהתאם לכך יתאים תוכנית טיפול אישית המותאמת לצרכיו. טיפולים מקדימים, כגון עיבוי עצם והרמת סינוס עשויים להיות נדרשים כהכנה לקראת הליך ההשתלה עצמו.

שלב אבחון הלסת ותכנון השתלת השיניים

לפני ביצוע השתלות שיניים, נדרש תהליך מקיף של אבחון ותכנון על ידי מומחה לשיקום הפה. החלק הראשון הוא סריקת CT תלת-ממדית של עצם הלסת, הבוחנת גורמים חשובים כמו צפיפות, גובה ורוחב העצם, מיקום עצבים וכלי דם. בהתאם לממצאים ולמצב הדנטלי של המטופל, הרופא יתכנן את סוג ההשתלה המתאימה, מיקום השתלים וכיוצ”ב. בטכנולוגיה מתקדמת של השתלה ממוחשבת, מבוצעת תחילה הדמיה וירטואלית מלאה המאפשרת מיקום מדויק של השתלים תוך מזעור הסיכון לפגיעה בעצבים.

טיפול מקדים

במקרים של חוסר עצם בשל גורמים כמו מחלות, חבלות או גיל, יתכן צורך בטיפולים מקדימים להכנת הרקמה להשתלת שיניים – מחיר הטיפול יעלה. דוגמה לכך היא “הרמת סינוס” – הליך שבו מרחיבים את השטח העצמי ומחדירים תוספת עצם כבסיס איתן להשתל.

תקופת ההחלמה לאחר השתלת השיניים

לאחר ההשתלה עצמה, נדרשת תקופת החלמה. ההחלמה היא תקופה קצרה, של ימים ספורים בהם עלולות להיות תופעות לוואי זמניות כגון נפיחות, כאבים וכדומה. סיבוכים חמורים הם נדירים, אך יש לפנות מיידית לטיפול במקרה שמופיעים.

דימום אחרי השתלת שיניים

לאחר הליך השתלת השיניים, עשוי להיות דימום קל באזור הטיפול. זוהי תופעה טבעית ולכן כדאי להימנע מפעולות כמו דיבור, יריקה או שטיפת הפה בשעות הראשונות לאחר הניתוח. דימום מתון עלול להימשך זמן מה, אך אין סיבה לדאגה כל עוד הוא נעצר לבדו.

כאב ותופעות נלוות לאחר ההשתלה

עם חלוף השפעת חומרי ההרדמה, המטופל עלול לחוש כאב במקום הניתוח. זהו תהליך צפוי ורצוי להמשיך בנטילת משככי כאבים לפי הצורך. נפיחות קלה באזור הפנים, היא אף היא תופעה נפוצה שאמורה לחלוף מעצמה תוך זמן קצר. כדי לסייע בהפחתת הנפיחות, מומלץ לקרר את האזור עם קרח.

 

סימנים נוספים שעלולים להופיע לאחר השתלת  שיניים

לעיתים, עשויים להופיע סימנים של שטפי דם כחולים מתחת לעור באזור הטיפול. אלו הם סימנים נורמליים שאמורים להעלם לאחר תקופה קצרה של החלמה. במקרים נדירים, עלולים להופיע גם סיבוכים חמורים יותר כמו פגיעה בעצבי הלסת, זיהומים חריפים, סינוסיטיס או דימום ממושך מעבר ליומיים-שלושה. במצבים אלה, יש לפנות מיידית לרופא המטפל לטיפול דחוף.

 

רוב תופעות הלוואי לאחר השתלת שיניים, הן זמניות, נפוצות וחולפות מעצמן במהרה. אך חשוב מאוד לעקוב אחרי המצב ולדווח לרופא המטפל על כל סימן לסיבוכים חמורים יותר. מעקב רפואי ראוי יבטיח החלמה מהירה ופשוטה ככל הניתן.

הכנה נכונה לקראת השתלת שיניים

לפני ביצוע הליך השתלת השיניים, יש להקפיד על מספר דגשים חשובים כדי להבטיח את הצלחת הטיפול והחלמה מהירה. ראשית, על מעשנים להפסיק לעשן לפחות חודש לפני מועד ההשתלה ולהמשיך בכך גם לאחריה, שכן עישון פוגע בתהליכי הריפוי. כמו כן, חשוב לשמור על היגיינת פה טובה ולטפל במצבים רפואיים כמו סכרת המשפיעים על הצלחת ההשתלה.

לעתים קרובות, הרופא ימליץ על נטילת אנטיביוטיקה לפני הניתוח ובמשך כשבוע לאחריו, כצעד מונע נגד זיהומים. יש גם לשתף פעולה בבדיקות דם ובירורים רפואיים נוספים לפני ההשתלה לצורך אבחון מצב מלא.

אחרי ביצוע ההשתלה

בשעות וימים הראשונים לאחר ההשתלה, יש להקפיד על הוראות ההחלמה כמו הימנעות מאכילה במשך שעתיים ראשונות, ולאחר מכן אכילת מזונות רכים וקרים בלבד כמו גלידות וממרחים. אסור לצחצח שיניים ביום הניתוח עצמו בשל חשש לדימום, וגם יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת למשך יממה לפחות.

על מנת לשמור על תוצאות ההשתלה לטווח ארוך, חיוני שתקפידו על שגרת היגיינה טובה הכוללת צחצוח פעמיים ביום, שימוש בחוטים דנטליים, שטיפות פה ובילוי תקופתי אצל רופא השיניים לבדיקה ותחזוקה. שגרת טיפול ומעקב ראויה תבטיח שההשקעה בהשתלה תשמר עבורכם לאורך שנים רבות.

 

חשיבות התחזוקה לאחר השתלת שיניים

לאחר ביצוע תהליך השתלת השיניים, חשוב להקפיד על שגרת היגיינה טובה כדי לשמר את בריאות השתלים לטווח ארוך. היגיינה אורלית לקויה עלולה לגרום לדלקות חניכיים ולאיים על יציבות השתלים. לכן, מומלץ לצחצח שיניים פעמיים ביום, להשתמש בחוטים דנטליים או מברשות מיוחדות לניקוי בין השיניים ולבצע שטיפות פה סדירות.

בימים הראשונים שלאחר ההשתלה, יש להימנע מצחצוח באזור המנותח כדי לא ליצור רגישות או לפתוח את התפרים. לאחר התקופה הראשונית, ניתן לחזור לצחצוח שגרתי תוך הקפדה על תנועות עדינות ושימוש במברשת רכה מאוד. כמו כן, מומלץ לבקר אצל שיננית לניקוי מקצועי בתדירות של פעמיים עד ארבע פעמים בשנה, בהתאם למצב החניכיים ולהמלצת הרופא המטפל.

מרפאת מומחים DENTAL MEDICAL CENTER

במרפאת השיניים המתקדמת DENTAL MEDICAL CENTER, הממוקמת בסניפי קיסריה ונתניה, תוכלו ליהנות משירותיו המקצועיים של ד”ר דורון בר חן, מומחה מנוסה בתחום שיקום הפה עם ותק של מעל 30 שנה בביצוע  השתלות שיניים מורכבות ובתכנון ממוחשב. צוות המומחים שלנו מציע פתרונות מתקדמים כמו השתלות שיניים ממוחשבות ו השתלות שיניים ביום אחד, בסיוע מעבדה פנימית המייצרת שתלים מותאמים אישית בדיוק מרבי וללא עיכובים. אצלנו תזכו לאבחון מעמיק, תוכנית טיפול מפורטת והטכנולוגיות החדישות ביותר בתחום השתלות השיניים.

תמונה של ד"ר דורון בר חן - מומחה לשיקום הפה

ד"ר דורון בר חן - מומחה לשיקום הפה

ד"ר בר-חן, מומחה לשיקום הפה מטעם משרד הבריאות הישראלי בעל למעלה מ-23 שנות ניסיון בתחום, במהלכן ניהל מרפאות לשיקום הפה בישראל, גרמניה וסין. בנוסף, ד”ר בר-חן הינו חבר פעיל באיגוד שיקום הפה, מומחה להשתלות מטעם איגוד ההשתלות הגרמני והאירופאי, חבר פעיל בארגון "האסתטיקה של הפנים" האמריקאי (AFEE) ומכהן כיועץ רפואי בכיר במספר מרכזים רפואיים בינלאומיים.

ד”ר בר-חן הינו ממקימי מרפאת המומחים DMC המבצעת טיפולים לשיקום הפה, טיפולים אסתטיים ברפואת השיניים, הפה והלסת ובמטרה להגיע לתוצאות אליהן המטופלים שואפים.

השתלת שיניים לפני אחרי

יש לכם שאלה?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

לקביעת תור לייעוץ