תוכן עניינים
בעבר השתלת שיניים בלסת שהעצם שלה הייתה דלילה חייבה קודם כל השתלת עצם, ורק לאחר מכן אפשר היה לבצע את השתלת השיניים עצמה. ההתפתחות הטכנולוגית בתחום הובילה לפיתוח פתרון יעיל חדשני: שתלים קצרים. השתלים הקצרים מאפשרים השתלת שיניים למחוסרי עצם, במאמר הבא תמצאו מידע מפורט, שיעזור לכם להבין אם גם לכם האופציה הזו מתאימה. הישארו איתנו!
מהו שתל דנטלי?
שתלים דנטליים הם למעשה ברגים. ליתר דיוק, ברגים מטיטניום שהצורה שלהם זהה לצורה של שורשי שיניים, ולכן הם מתאימים להוות בסיס לפתרונות לשיקום פה: גשר, כתר או תותבות נשלפות נתמכות שתלים.
אובדן שן הוא תופעה נפוצה בימינו, בין הגורמים לכך: חבלה קשה, עששת, מחלת חניכיים ועוד. לכן, גם השתלות שיניים הפכו לנפוצות מאוד בשנים האחרונות. המפתח להצלחה הוא איכות השתל שעליו מלבישים את השיניים החדשות.
לשם כך קיימים מגוון סוגי שתלים, הנבדלים אלה מאלה באורך, ברוחב ובצורה המדויקת. בחירת הסוג הספציפי של ברגי הטיטניום מושפעת משיקולים רבים: הרופא לוקח בחשבון לפני כל השתלת שתלים, בין היתר, את המצב הרפואי של המטופלים, את הנפח של עצם הלסת, את מספר השתלים הדרוש, את המיקום שלהם ועוד.
מהם שתלים קצרים?
ראשית, חשוב להבין, שתלים "רגילים", כלומר ארוכים, אפשר להחדיר רק לעצם לסת גבוהה מספיק. בהקשר זה כדאי לדעת שיש לא מעט מטופלים עם מחסור בעצם הלסת בעקבות עששת, דלקת חניכיים, גיל מבוגר, סיבות תורשתיות ועוד. עוד מצב שמחייב פתרון מיוחד הוא, כאשר יש חשש לפגיעה עצבית בלסת התחתונה במידה ויוחדר שתל ארוך מדי.
אחד הפתרונות האפשריים הוא הרמת סינוס. זהו ניתוח שמאפשר לעבות את עצם הלסת וכך להשתמש בשתלים ארוכים. כשאין אפשרות לבצע את הניתוח, או כשהמטופלים לא מעוניינים בעוד הליך כירורגי בפה, ניתן לבחור בחלופה של שתלים קצרים – שתלים שהאורך שלהם הוא עד 10 מ"מ.
היתרונות של שתלים למחוסרי עצם
היתרון הראשון של שתלים קצרים הוא האפשרות לבצע השתלות שיניים למחוסרי עצם. יתרון נוסף הוא קיצור פרק הזמן עד להשלמת התהליך: אמנם השתלת שיניים ביום אחד הוא מונח לא מדויק, אבל כשאין צורך לבצע השתלת עצם או את אותו ניתוח להרמת הסינוס, נחסך זמן יקר.
החיסכון הוא גם בהיבט הכספי, בזכות העובדה שלא נדרשת השתלת עצם. עוד יתרון הוא האפשרות להעניק לשתלים הקצרים צורות מיוחדות כך ששטח הפנים שלהם יהיה מקסימלי – לטובת מקסימום אחיזה בלסת. היתרון החשוב ביותר הוא אחוזי ההצלחה הגבוהים, כשהשתלים נשמרים לטווח ארוך.
איך מתבצעת השתלת שיניים למחוסרי עצם עם השתלים הקצרים?
השתלת שיניים למחוסרי עצם עם שתלים קצרים מתבצעת באופן דומה להשתלה "רגילה": השלב הראשון של השתלת שיניים ממוחשבת הוא סריקות וצילומים של חלל הפה. המידע מוזן לתוכנות ייעודיות, שמסייעות לרופא השיניים לתכנן הליך אופטימלי ובפרט להבטיח מקסימום יציבות.
לאחר מכן השתלים מוחדרים אל עצם הלסת, במיקומים המדויקים שנבחרו בעזרת אותן תוכנות, והשלב הבא הוא המתנה: השתל או השתלים צריכים להיקלט בעצם הלסת, תהליך שאורך בדרך כלל בין חודשיים לארבעה חודשים. אחרי שמוודאים קליטה מיטבית, אפשר לחשוף אותו ולהרכיב עליו מעין "כיפה" שעוזרת לריפוי של האזור.
כשבועיים לאחר מכן, תוסר הכיפה ויורכב הכתר או הגשר. במידת הצורך, ניתן לשלב בין שתלים למחוסרי עצם, כלומר שתלים קצרים יחסית, לבין שתלים ארוכים במקומות שבהם העצם מספיק גבוהה.
השתלות שיניים למחוסרי עצם – רק עם מומחה לשיקום הפה!
השתלת שיניים למחוסרי עצם מחייבת מיומנות גבוהה וניסיון רלוונטי נרחב. בדנטל מדיקל סנטר תעברו את התהליך עם רופא שיניים בנתניה מומחה לשיקום הפה מיומן, שכבר השלים בהצלחה מאות טיפולים דומים אצל מטופליו. התוצאה: הליך יעיל עם אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד המתבצע בזמן קצר במידת האפשר.
מעוניינים בהשתלת שיניים? צרו עימנו קשר עוד היום 077-2303541 וקבעו פגישת ייעוץ ללא התחייבות.